31 Temmuz 2013 Çarşamba

Araç Belediyespor Sessizliğini Bozdu

Hentbol Bayanlar Süper Ligi Ekiplerinden Kastamonu Araç Belediyespor, yabancı transferlerini gerçekleştirdi.
Hentbol Bayanlar Süper Ligi’nde bu sezon hedefini Avrupa kupalarına katılmak olarak ortaya koyan Kastamonu Araç Belediyespor, bu hedefi doğrultusunda dün üç yabancı oyuncuya imza attırdı.
İç transferde Ülkü, Ceren, Olesia, Aylin, Gamze, Songül, Seda ve Çisem’le mukavele yenileyen Araç Belediyespor dün Beyaz Rusya’dan 28 yaşındaki sağ oyun kurucu Victoryia Panasuik, Sırbistan’dan 25 yaşında orta oyun kurucu Maria Grbic ile Ukrayna’dan 32 yaşındaki kaleci Olesia Semenchenko’yu renklerine bağladı.
Kendilerini Araç Belediyespor’lu yapan imzayı atan Maria, Victoryia ve Olesia Kastamonu’ya geldikleri için mutlu olduklarını, Araç Belediyespor’un başarısı için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.
Kastamonuspor’un küme düşmesiyle Araç Belediyespor’un ilin profesyonel liglerdeki tek temsilcisi konumuna geldiğini belirten Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, “Hedeflerimiz doğrultusunda transferleri gerçekleştiriyoruz. Kastamonu Araç Belediyespor olarak transferde çok seçici olduk. Kastamonuspor ligden düştükten sonra, ilimizi profesyonel olarak temsil eden tek takım biziz. Zorluklara rağmen üç yabancı oyuncuyla sözleşme imzalıyoruz. Buradaki hedefimiz hentbolda Araç Belediyespor’un Avrupa kupalarına yükselmesini sağlamak. Kastamonu’yu yurt içi ve yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Antrenörümüz Nedzad Masic ve Cengiz Kesici, yönetimin verdiği yetkiyle en iyi transferleri gerçekleştiriyor. Kadromuza dahil ettiğimiz yabancı oyuncuların takımımızı en iyi yerlere taşıyacağına inanıyoruz” dedi.
Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanvekili Bilgehan Çapraz ise Araç Belediyespor’un geçen iki yılda başarılı bir kulüp örneği gösterdiğini belirtti.
Araç Belediyespor’da bu sene çok güzel bir ortam oluşacağını söyleyen Çapraz, “Sistem biraz daha oturdu. Kastamonu hentbolun daha önceden merkeziydi, bundan sonra da yerini sağlamlaştırarak ileriye gidecektir. Sakatlıksız, kazasız bir lig diliyorum. Sporcuların sahada gösterdiği performansı yönetimin de dışarıda göstereceğine inanıyorum. Sezon sonunda Araç Belediyespor Avrupa hedefine ulaşmış bir takım olarak ligi tamamlayacaktır” diye konuştu.
Transferde Araç Belediyespor’a tecrübeli isimlerin kazandırılmasını sağlayan antrenör Nedsad Masic ise Olesia, Maria ve Victoryia’nın takıma çok fayda sağlayacağını belirtti ve transferde 1 yerli 1 yabancı oyuncuyu daha kadrolarına dahil edeceklerini söyledi.
Masic “Kendimize sezon öncesinde bir hedef koymuştuk. Bu hedef için de gerekli transferleri yapıyoruz. Avrupa kupaları için takıma en iyi katkıyı sağlayacak transferleri gerçekleştiriyoruz. Kastamonu bana göre tam bir hentbol şehri. Bu kenti hentbolda en üst seviyeye çıkarmak için çalışacağız. Yönetim bize güveniyor ve her konuda destek veriyor. Daha profesyonel bir takım ortaya çıkaracağız. Transfer konusunda çalışmalarımız halen devam ediyor. 1 yabancı 1 yerli oyuncuyu daha kadromuza dahil etmek istiyoruz. Bu konuda da görüşmelerimiz sürüyor” diye konuştu.


kastamonugazetesi.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder