28 Ocak 2014 Salı

Oh be galibiyet varmış 2-0

Oh be galibiyet varmış 2-0

Ahmet kalede devleşti, kırmızı-siyahlıların 71 günlük galibiyet hasreti sona erdi

Oh be galibiyet varmış 2-0

Kastamonuspor kritik Çorumspor karşılaşmasından 2-0 galibiyetle ayrıldı. Kaleci Ahmet’in devleştiği maçta goller 43’te Sertaç, 78’de Tolga’dan geldi. Kastamonuspor’un bu galibiyetle 71 günlük hasreti sona erdi. Tosya Belediyespor ile aradaki puan farkı 5’e düştü. Kırmızı-siyahlılar ligde bir basamak yükseldi ve haftayı 10’uncu sırada kapattı.  
Kastamonuspor, Bölgesel Amatör Lig’deki geleceğini direkt etkileyecek Çorumspor karşılaşmasından altın değerinde üç puanı hanesine yazdırarak ayrıldı ve derin bir oh çekti. Tosya Belediyespor’un Pazar günü İskilip Belediyespor’u yenmesiyle sekize çıkan puan farkı yeniden beşe düştü. Ligde 10’uncu sıraya yükselen Kastamonuspor 71 gün aradan sonra galibiyetle yeniden tanışmanın mutluluğunu yaşadı. 
Hasan Doğan Spor Tesisleri’nde oynanan maça iyi başlayamayan kırmızı-siyahlılar ilk 20 dakika Çorumspor kalesine şişirme toplarla gitmek istedi. Ancak pivot santrafor eksikliğini hisseden Kastamonuspor’un bu çabası ilk dakikalarda sonuç vermedi. Çorumspor ataklarında ise KSK’nın tecrübeli kalecisi Ahmet adeta devleşti. Seyir zevki açısından kötü giden karşılaşmanın 43’üncü dakikasında savunmanın hatasını Sertaç affetmeyerek takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi. 
İkinci yarıya Çorumspor hızlı başladı. Rakip bu yarının en tehlikeli atağını 68’inci dakikada gerçekleştirdi. Altı pastan topla buluşan Çorumsporlu Orhan’ın şutunu müthiş refleksle çıkartan Ahmet, karşılaşmayı adeta kopardı. Bu dakikadan sonra rakibin gardı düştü. 74’te maçın Siirtli hakemi Can Toprak, Gökhan’ın Çorumspor ceza sahasında yere indirilmesini es geçerek mutlak bir penaltıyı atladı. 78’te Çorumspor kalecisi Tekin’in büyük hatasını affetmeyen Tolga, kafayla topu ağlara göndererek takımını rahatlattı. Karşılaşma sonrası Kastamonuspor büyük bir mutluluk yaşadı. 
71 GÜN SONRA
Kastamonuspor, 17.11.2013 tarihinde Nevşehir Gençlik deplasmanında aldığı 2-1’lik galibiyetin ardından oynadığı altı karşılaşmada da galibiyet göremedi. İki karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılan temsilcimizin dört karşılaşması ise beraberlikle sona erdi. Kırmızı siyahlıların aldığı Çorumspor galibiyeti hem lig için umut verdi hem de kritik Tosya Belediyespor sınavı öncesi moral oldu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder