31 Temmuz 2013 Çarşamba

4 Yataklı Ambulans Hizmete Girdi




Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen, tam donanımlı 4 yataklı ambulans, Şerife Bacı Kastamonu Devlet Hastanesinde, Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ'ın katıldığı törenle 31.07.2013 tarihinde hizmete açıldı.

Düzenlenen törene Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ, Belediye Başkan Vekili Bahri YAVUZ, Sağlık İl Müdürü Dr. Metin ÖZTÜRK,  İl Müftüsü Dursun Ali ŞEKER ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ 4 Yataklı Acil Nakil Ambulansını, Ulusal medikal kurtarma ekipman aracını, prefabrik sağlık konteynır'ı gezerek yetkililerden ayrı ayrı bilgi aldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Metin ÖZTÜRK konuşmasında; “Bu yıl içerisinde 2013 içerisinde hizmete başlattığımız  6 ambulansımızı bugün hizmete sokuyoruz. Daha önce bir Kar Paleti olmak üzere 5 adet ambulansımız hizmete girmiştir. Bugünde bu dört kişiyi aynı anda taşıyabilen ambulansı da hizmete başlatmış  buluyoruz. Bu yeni ambulanslar, yeni başlayan personeller hizmet içi eğitimler sayesinde Acil Sağlık Hizmeti alt yapımız giderek güçlenmekte buda bizim vakaya ulaşma süremizi kısaltmaktadır. Hedefimizi ilk 10 dakikada kentten gelen çağrıların %100’üne,   ilk 30 dakikada kırsal kısımdan gelen çağrıların tamamına cevap verecek bir alt yapıyı oluşturmak. Bu yeni hizmete aldığımız ambulansta biraz daha güçlenmiş vakaya ulaşmada süremiz biraz daha kısalmış oldu.

Bir diğer çalışmamız olası afet durumundaki hasarlardan korunma amacı ile prefabrik bir yapı inşa ettik.  Maliyeti de çok faza olmadı. Fakat lüzumlu hallerde hayat kurtarıcı ve çok gerekli olan bir unsurdu. Bakanlığımızın istediği şeylerden bir tanesiydi. Bu prefabrik inşayı yaparak malzemelerimizi daha sağlıklı bir ortamda saklama imkânını elde etmiş olduk” dedi.

Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ yaptığı konuşmasında; “Gördüğünüz gibi biz olağanüstü durumlara hazırlıklı olmak için gayret sarf ediyoruz.
Olağanüstü durumlar iki türlü oluyor, bir insan iradesine bağlı olan durumlar, birde olmayan durumlar. Olmayanlarda yapabileceğimiz şey hazırlıklı olmak, afet sonrası olaya müdahale imkanlarınızı geliştirmek. Ama insan iradesine bağlı olan bazı durumlar var, özellikle trafik kazalarında karşımıza çıkıyor. Ona da kaza olmaması için bir kısım şeyler yapma şansımız var.
Biz bir bayram arifesindeyiz ve Kastamonu Türkiye’nin önemli ulaşım akslarının üzerinde bir şehir ve trafik çok yoğun  artık hem yollar , hem araçlar gelişti çok hızlı seyrediyor dolayısı ile olası bir trafik kazası sonuçları çok ağır oluyor. Ona biz hazırlıklıyız gördüğünüz gibi 4 tane hastayı aynı anda taşıyabilecek bir ambulansımız bile var ama biz bunu hiç kullanmayı arzu etmiyoruz.
Özellikle Bayram arifesinde bayram yolculuğuna çıkacak yolcularımıza, sürücülerimize her zamankinden çok fazla dikkatli olmalarını önermek durumundayız. Gerçekten sonuçlar çok acı çok ağır oluyor. Yani dikkat edilecek en önemli şey özellikle yoğun trafiğin kullanıldığı zamanlar da en önemli iki şey var. Birisi hızlı gitmemek, ikincisi de uykunuza dikkat etmek bu kadar basit. O zaman bu 400 Bin TL harcadığımız Ambulanslara hiç gerek yok ihtiyacımız olmaz. Onun için çok basit bir iki önlem ile özellikle trafik kazalarının olmamasını sağlamamız mümkün. Bundan sürücülerimizin kaçınmamasını özellikle bu bayram arifesinde söylemek durumundayız.
Özellikle bizim en yoğun araç geçişinin olduğu tek yol güzergahı dediğimiz Tosya güzergahında çok sorunlar yaşıyoruz. Biz yine biraz daha alarma geçeceğiz ama bu bayramı da kazasız ve acısız geçirmek istiyoruz. Umarız sürücülerimiz bu konuda bizlere yardımcı olurlar.
 Deprem bu Ülkenin bir gerçeği,  her an her yerde depremle karşı karşıya kalabiliriz. Dolayısı ile depreme karşı alınabilecek en önemli önlem biliyorsunuz depreme hazır olmaktır. Bilinçli olarak, inşaat altyapısı olarak, afetlere müdahale imkanları olarak, depremlere hazırlıklı olmaktan başka yapabilecek bir şeyimiz yok,  onun içinde elimizden geldiği kadar gayret sarf ediyoruz.
Sağlık Bakanlığımızın destekleri ile Sağlık Müdürlüğümüzde kendi organizasyonunu hızla tamamlıyor eksikleri gideriyor. Elimizde olmayan bu son bu toplu hasta nakil aracına da bugün itibari ile kavuşmuş olduk. Umarız ihtiyacımız olmaz ama ihtiyacımız olduğu sürece de olaylara en etkili bir şekilde, böyle bir müdahale imkanına kavuşmuş olmakta Vilayetimiz adına sevindirici bir durum. Ben Sağlık Bakanlığımıza teşekkür ediyorum, hayırlı olsun diyorum” dedi.

Kastamonu Valiliği / Basın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder