9 Eylül 2013 Pazartesi

Abana Sebahat Mesut Yılmaz Meslek Yüksel Okulu Açıldı.



Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Abana Sebahat Mesut Yılmaz Meslek Yüksel Okulu devir teslim töreni 07.09.2013 tarihinde saat : 14:00 da gerçekleştirildi.
Devir teslim törenine Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem ERDEM, Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan GÜLŞEN, Abana Belediye Başkanı Rıdvan OYAR, Abana Kaymakamı Abdulselam ÖZTÜRK, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Seyid AYDIN, İl Emniyet Müdürü Sami USLU, Ak Parti İl Başkanı Metin ÇELİK, hayırsever Sebahat Mesut Yılmaz ve ailesi, İlçe Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri ve halk katıldı.
Program, Kastamonu Halk Eğitiminin, Halk Oyunları ekibi gösterileri ile başladı. Devir teslim töreni, İstiklal marşı ve Saygı duruşunun ardından konuşmalara geçildi.
Üniversitesi (KÜ) Abana Sebahat Mesut Yılmaz Meslek Yüksel Okulu’nda Makine ve Beton Teknolojileri, Elektirk ve Enerji, İnşaat Programları ise Endüstriyel Kalıpçılık, Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi, Yapı Denetimi, Yapı Yalıtım Teknolojisi bölümleri yer almaktadır.
Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ konuşmasında;
"Bugün güzel bir vesileyi güzel bir olayı paylaşıyoruz. Kastamonu'da çok görmeyi arzuladığımız olaylardan birinde bir eğitim kurumunun açılışında üstelik bir hayırsever aile tarafından yapılan bir eğitim kurumunun açılışında bir aradayız. Gerçekten ne kadar sevinsek azdır ben herkesi mutlu görüyorum. Hayırsever ailemiz mutluyuz diyorlar başladıkları işi bitirmenin memnuniyetini yüzlerinden, gözlerinden okunabiliyor. Abanalılar da mutlu gözüküyor hemşerilerinden gurur duyuyorlar ve böylesine güzide bir eğitim kurumuna sahip olmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Tabi ki üniversitemiz, rektörümüz ve onun arkadaşları da çok mutlular çünkü çok arzuladıkları bir işin başarılmasının mutluluğunu yaşıyorlar. Bizlerde mutluyuz çünkü Kastamonu'dayız Kastamonu da gerçekten çok önemli işler yapılıyor temel dinamiklerin tamamı yoluna girdi ve devam ediyor. Yollarımız, havalimanız, limanımız, turizmimiz, kış turizmimiz, ekonomimiz, fabrikalarımız, madenlerimiz, mermerlerimiz gerçekten çok güzel işler oluyor. İnşallah Yılmaz ailesinin yaptığı işin benzerlerinin de olmasını diliyoruz. Allah her kula böyle evlatlar nasip etsin. Değerli Yılmaz ailesi ellerinize sağlık, gönlünüze sağlık çok teşekkür ediyoruz. Üniversitemiz hayırlı olsun Abana'mıza hayırlı olsun Kastamonu'ya hayırlı olsun geldiğiniz için tekrar teşekkürler sevgiler saygılar diliyorum" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem ERDEM  yaptığı konuşmada, "Bu genç ve dinamik nesli iyi yetiştirirseniz, hiç şüpheniz olmasın gelecek Türk Milletinin olacaktır, Geleceğin Türkiyesini ancak eğitimli toplumla, eğitimli insanlarla inşa edeceğimize inanıyoruz. Bunun için de eğitime ne yapılsa azdır. Yılmaz ailesi gibi kıymetli iş adamlarımızın gayretleri ve destekleri devletle birleştiği zaman, olmazlar olur hale gelecektir." Dedi. Türkiye'de 76 üniversite bulunduğunu, Kastamonu Üniversitesinin (KÜ) henüz kurulmamış olduğunu anımsatarak, bugün 81 ilde üniversite olduğunu, 2006 yılında kurulan Kastamonu Üniversitesi’nin kısa sürede 17 bin öğrenciye sahip, çok önemli bir üniversite haline geldiğini ifade etti.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyid AYDIN konuşmasında;
“Sabahat-Mesut Yılmaz adına Yılmaz Rerdüktör firması tarafından inşa edilen Yüksekokul binamızın Üniversitemize ve ilçemize hayırlı olmasını dileyerek maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Yılmaz ailesine de teşekkür ediyorum.
Kastamonu Üniversitemiz milli, manevi ve kültürel değerlerimize sahip çıkan, üniversitenin evrenselliğini ön plana çıkaran bir anlayışa sahiptir. Kastamonu Üniversitesi olarak hedefimiz bilgiyi doğru yorumlayan, araştırmayı bilen, öğrenmeyi öğrenen, kendi olma becerisini geliştirebilen, dünü ve bugünü bilip geleceğe ilişkin öngörülerinde sağlıklı sonuçlara varabilen, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, büyük Türkiye’ye sağlıklı ve umutla bakabilen öğrenciler yetiştirmek, bilimsel ve teknolojik araştırmaları geliştirebilmek, üniversite-çevre ilişkilerini güçlendirmektir. Bu vesile ile Abana Sabahat-Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulumuzun tüm herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kastamonu Valiliği / Basın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder