12 Ekim 2013 Cumartesi

ANKARA İNEBOLU PARKINDA SONA YAKLAŞILDI

ANKARA İNEBOLU PARKINDA SONA YAKLAŞILDI
 
İnebolu Yardımlaşma ve dayanışma Derneği`nin girişimleri ile projesi hazırlanan Ankara Dilmen Keklikpınarı`na yapımı gerçekleştirilecek olan İnebolu Parkı`nda son aşamaya gelindi
Başkentteki temsil­cimiz İnebolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`nin girişimleri ile projesi hazırlanan Ankara Dikmen Keklikpınarı`na yapılacak ”İnebolu Parkı”nda son aşamaya gelindi.
 
 
İnebolu Belediyesi
Ankara`daki İnebolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin girişimleri ile projesi hazırlanan Çankaya Belediyesi tarafından 6469 metrekare alana konuşlanan İnebolu Parkı için bütün hazırlıklar ve inşat işleri tamamlandı.

 Ankara’da Dikmen Keklikpınar’a yapılan “İnebolu parkı “ için,  Belediye Başkanımız Engin Uzuner, İnebolu Yardımlaşma  ve Dayanışma Derneği Başkanı  Kerim Daşcı ile birlikte  Çankaya  Belediye Başkan Yardımcısı  Buğra  Gökçe’yi  makamında  ziyaret  ettiler.


 “İnebolu parkına” konulacak, İnebolu değerleri Belediyemiz tarafından karşılanıyor. İnebolu Parkı`nın girişinde yer alan bekçi kulübesi aşı boyalı İnebolu Konağını simgeler şekilde yapılırken,  ayrıca parkın içine 1 tane daha 2,5 metre x 2,5 metre büyüklüğünde marla taşlı, aşı boyalı İnebolu Konağı konulacak. 1 Adet denk kayığı, 1 adet İs­tiklal Madalyası Rölyefi, 1 adet Atatürk`ün Şapka elinde heykeli, kayıkla kağnıyı gösteren Şerife Bacı ile Hamamcı Kadı Salih Reis rölyefleri ve denizi temsilen yunuslu havuz parkı süsleyecek. Aşı boyalı İnebolu Evinin, İstiklal Madalyası`nın, denk kayığının, Kurtuluş savaşı rölyefleri ile bunlara dair bilgilerin yer alacağı panolar yerleştirilecek.
 

 İnebolu Parkı`nın açılışı; Cumhuriyet Bayramı Kutlama etkin­likleri kapsamında 23 Ekim 2013 günü Çarşamba günü saat 13.OO’de gerçekleştirilecek. Parkın açılışına katılmak isteyenler için Belediye tarafından 23 Ekim 2013 Çarşamba günü Başkente araç kaldırılacağı ifade edildi.

 Konu ile ilgili Belediye Başkanı Engin Uzuner şu açıklamalarda bulundu :

“İş başına geldiğimizde İnebolu`muz tanıtıma aç, bizden çok daha iyi tanınmış birçok kentten çok daha fazla özelliklerimiz olmasına rağmen Türkiye`de unutulan bir ilçe durumundaydı. İstiklal Madalyamız, aşı boyalı evlerimiz, şapka nutkunun İnebolu`da söylenmesi, deniz şenlikleri, plajımız, güneşin denizden doğup denizden batması, kilimimiz, bezir yağımız, tarihsel misyonumuz ve birçok özelliğimiz adeta unutulmuş ve unutturulmuştu. İnebolu Türkiye`nin İstiklal Madalyalı tek ilçesidir. Yaptığımız çalışmalar ve faaliyetler doğrultusunda çok şükür ki bu haklı gururumuzu ülkemize duyurduk ve ispatladık. Tarihi Şapka nutkunun ilk defa İnebolu`da söylendiğini neredeyse başka kentler sahip çıkar duruma gelmişti. Ancak yaptığımız şenlikler, festivaller, 9 Haziran ve 25 Ağustos etkinlik­leri ile katıldığımız fuarlardaki faaliyetlerimizde yaptığımız çalışmalar ile Şapka Nutku`nun Atatürk`ün bir günlüğüne gelip 3 gün kalarak ilk defa İnebolu`da söylediğini cihana duyurduk, İnebolu evlerinin özelliklerini, ilçemizin gün yüzene çıkmamış çıkartılmamış öz değerlerini yüz binlere reklâm ettik. Şimdide başkentteki temsil­cimiz İnebolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`nin girişimleri ve hazırladıkları projeler doğrultusunda yapılan İnebolu Parkına, Ankaralıların kentimizi daha iyi tanıyabilmeleri için, belediye olarak ilçemizin özelliklerini taşımanın haklı gururunu yaşıyorum. İnebolu Parkı`nın açılışına tüm hemşerilerimi bekliyorum. Şimdiden İnebolu`muza hayırlı olsun.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder