3 Ocak 2014 Cuma

Kitaplar Kitap Kumbarası’nda Birikecek

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında “Kitap Kumbarası” projesini başlattı.

Kitap ihtiyacı olan insanların ihtiyacına cevap vermek ve onların okuma alışkanlığının geliştirilmesi maksadıyla Kastamonu Belediyesi ile birlikte yürütülen ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burcu ÖZTÜRK koordinatörlüğünde yapılan projenin açılışı 26 Aralık 2013 Perşembe günü yapıldı.

Barutçuoğlu AVM’de başlatılan projenin açılışına Kastamonu Milletvekili Emin ÇINAR, Belediye Başkan Vekili Muzaffer BERBER, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit AYDIN, Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Saim SAYAN ve Mehmet ÇAĞILCI, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket TÖR, Belediye Başkan Adayı Hayati HAMZAOĞLU, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasında sadece paranın değil kitabın da kumbarasının olabileceğine vurgu yapan Rektörümüz AYDIN: "İnsanımızın ihtiyacı olan bu kitaplar, gençlerimize ve çocuklarımıza dağıtılacaktır. Birçok kişinin faydalanacağı bu projede Kastamonu halkının kitap toplanması ve dağıtılmasında destek vereceğine olan inancımız tamdır. Bu projeyi planlayan Üniversitemiz Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Burcu ÖZTÜRK'e teşekkür ediyoruz. Destek oldukları ve bunu beraberce yapma konusunda arzulu oldukları için belediyemize de ayrıca teşekkür ederiz. Bizim insanımız her şeyin en güzelini yapar, yakıştırır. Bunun da en güzelini yapıp yakıştıracaktır. Bunun gibi faaliyetler yeni faaliyetlere öncülük edecektir." dedi.

Barutçuoğlu AVM’ye konulan kumbaraya atılan kitaplar, ihtiyacı olan insanların yanı sıra şehir içi ve şehir dışındaki okullara da gönderileceğini belirten Belediye Başkan Vekili BERBER, üniversiteyle böyle güzel bir projenin içerisinde yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından Kastamonu Milletvekili ÇINAR, Üniversitemiz Rektörü AYDIN, Belediye Başkan V. BERBER ve diğer protokol üyelerinin kitap kumbarasına ilk kitapları atmasıyla program son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder