7 Ocak 2014 Salı

Kastamonu Köy Ürünleri Pazarı Ataşehir`de açıldı

Kastamonu Köy Ürünleri Pazarı Ataşehir`de açıldı
KAS-DER Ataşehir Şubesi, Kastamonulu üreticilerin organik ürünlerinin Ataşehirlilere sunulacağı Kastamonu Yöresel Köy Ürünleri Pazarı’nın açılışını yaptı.
Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Ataşehir Şubesi tarafından Kastamonulu üreticilerin organik ürünlerinin Ataşehirlilere sunulacağı Kastamonu Yöresel Köy Ürünleri Pazarı’nın açılışı 5 Ocak Pazar günü yoğun bir katılımla gerçekleşti.
MURAT GÜVEN / İSTANBUL


Açılışa kendisi de Kastamonulu olan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, KAS-DER Genel Başkanı Latif Çilingiroğlu, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. M. Naim Yağcı, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, MHP Ataşehir İlçe Başkanı Fatih Çobanoğlu, İmes Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar, Süheyl Erboz, KAS-DER şube başkanları, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda Ataşehirli katıldı.

Kipritci: Örneklerinden farklı


KAS-DER Ataşehir Şube Başkanı Bahadır Kipritci, açılışın 2 binin üzerinde katılımla gerçekleştiğini, bunun Kastamonulular adına sevindirici olduğunu söyledi.
Dernek binası önünde Pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek Kastamonu Yöresel Köy Ürünleri Pazarı`nın önemli bir ihtiyacı karşılayacağını vurgulayan Kipritci, "Organik Kastamonu ürünlerinin yer alacağı Kastamonu Köy Pazarı, hâlihazırdaki örneklerinden daha farklı ve geniş bir ürün skalasıyla hizmet verecek. Sarımsaktan pirince, kestaneden bala, meyveden sebzeye yaklaşık 100 çeşit organik Kastamonu ürünü bu pazarda Ataşehirlilerin hizmetine sunulacak" dedi.

Çilingiroğlu: İstanbullular doğal lezzete kavuşacak

Başarılı çalışmalarından dolayı Ataşehir şubesinin genç ve dinamik kadrosunu kutlayan KAS-DER Genel Başkanı Latif Çilingiroğlu’da “Ataşehir şubemiz, genç başkan Bahadır Kipritci’nin öncülüğünde, kısa zamanda güzel hizmetlere imza atmıştır. Bu, Kastamonulular, KAS-DER ve genel anlamda sivil toplumculuk adına önemli bir başarıdır” dedi

Yöresel Köy Ürünleri Pazarı’nın önemine de değinen Çilingiroğlu, şöyle konuştu: “Doğma büyüme Kastamonuluyum. Dolayısıyla Kastamonu’nun bereketli topraklarında yetişen her ürünü en doğal haliyle tüketmiş bir nesli temsil ediyorum. Bizler meyveyi dalından, sebzeyi toprağından yeme şansına sahip olduk. Maalesef günümüzde, özellikle de büyük şehirlerde yaşayan yurttaşlarımızın damakları, GDO’su değiştirilen bu ürünlerin gerçek lezzetinden yoksun kalmıştır. 
Bundan böyle Ataşehirliler, İstanbullular Ataşehir şubemizce burada kurulan köy ürünleri pazarı sayesinde Kastamonu köy ürünlerinin doğal lezzetine kavuşacaktır, hayırlı olsun.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder