2 Ocak 2014 Perşembe

Hababam Sınıfı geliyor…

Hababam Sınıfı geliyor…

Anadolu’nun ilk lisesi olan tarihi Abdurrahman Paşa Lisesi’nde öğretmenlik yaparken Cideli ünlü yazar Rıfat Ilgaz’ın yazdığı eserden esinlenerek çekilen ve yıllarca televizyonlarda gösterilen ‘Hababam Sınıfı’nın bugün hala yaşayan 16 oyuncusu Kastamonu’ya geliyor. Abdurrahmanpaşa Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından yapılan organizasyon doğrultusunda okulun 129’ncu yıl kutlamalarına katılacak olan ‘Hababam Sınıfı’nın ünlü karakterleri, okuldaki kutlamaların ardından Cide’ye giderek Rıfat Ilgaz’ın kabri başında duada edecekler.


Hababam Sınıfı geliyor…




Ünlü yazar hemşehrimiz Rıfat Ilgaz’ın unutulmaz eseri Türk sinemasının hala akıllardan çıkmayan ünlü filmi ‘Hababam Sınıfı’nın bugün itibariyle yaşayan 16 ismi Kastamonu’ya geliyor.
Rıfat Ilgaz’ın öğretmenlik yaptığı yıllarda Kastamonu Lisesi’nde yaşadığı olayları konu alan ‘Hababam Sınıfı’ isimli esrinden esinlenerek ünlü yönetmen Ertem Eğilmez’in yaptığı filmde Tarık Akan, Kemal Sunal, Münir Özkul, Adile Naşit, Halit Akçatepe gibi çok sayıda ünlü sinema sanatçısı rol aldı. Hababam Sınıfı’nın bugün hala yaşayan 16 oyuncusu Kastamonu Abdurrahman Paşa Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından önümüzdeki günlerde Kastamonu’ya getirilecek ve tarihi lisede Rıfat Ilgaz’ın yaşadığı okulda anılarını anlatacaklar. Oyuncular, lisedeki öğrencilerle bir araya gelip sohbet etme imkanı bulacak.
129’NCU KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLAMALARINA GELECEKLER
Abdurrahmanpaşa Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı okulun onursal müdürü İsmail Dönmez ve Başkan Yardımcısı Nurten Ciğerci tarafından organize edilen “Hababam Sınıfı’nın Kastamonu’ya getirilmesi projesinin okulun 129’ncu kutlama programı dahilinde 25-30 Nisan tarihlerinde gerçekleşmesi planlanıyor.
Hababam Sınıfı’nın 16 yaşayan oyuncusu İstanbul’da Nisan ayının 25’inde Türk Hava Yolları uçağıyla Kastamonu’ya gelecek ve okuldaki kutlamalara katıldıktan sonra Rıfat Ilgaz’ın Cide’deki mezarına giderek dua edecekler.
HABABAM SINIFI VE KASTAMONU LİSESİ
Cideli ünlü yazar Rıfat Ilgaz’ın Abdurrahman Paşa Lisesi’nde öğretmenlik yaptığı dönemde okulda yaşanan bazı gerçeklerden yola çıkarak yazdığı eserinden esinlenerek çekimi yapılan Hababam Sınıfı’nın tarihi okulda yaşandığını belirten Abdurrahmanpaşa Lisesi’nin eski müdürü ve aynı zamanda Abdurrahman Paşa Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nin Onursal Başkanı İsmail Dönmez, okul için ve dernek için yıllardan beri büyük emek sarf eden Nurten Ciğerci ile birlikte bu tarihi anı gerçekleştirmek için çaba harcadıklarını söyledi.
OKULUN VE KASTAMONU’NUN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK 
Dernek Başkanı Nurten Ciğerci’de Hababam Sınıfı’nın bilinen hikayesinin Abdurrahman Paşa Lisesi’nde yaşandığının bunun için bugün yaşayan oyuncu karakterlerini okulumuza ve dolayısıyla Kastamonu’ya getirerek, tarihe tanıklık ederken hem de okulumuzun ve Kastamonu’nun tanıtımına katkı sağlamak istediklerini söyledi. 
İzzet Sarı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder