21 Kasım 2013 Perşembe

Türkiye’nin ilk “EKO KENT” uygulaması Cide’de başlıyor

Türkiye’nin ilk “EKO KENT” uygulaması Cide’de başlıyor

“Kastamonu’yu Dünya Şehri yapmaya geliyoruz” sloganıyla yola çıkan Kastamonulu işadamları, Türkiye’de bir ilke imza atarak Cide’yi “Eko Kent” yapmaya hazırlandıklarını bildirdi.Türkiye’nin ilk “EKO KENT” uygulaması Cide’de başlıyor

 İstanbul’da farklı sektörlerde kendi alanında lider olan Kastamonulu işadamları Kastamonu tarihine geçecek çok önemli bir yapılanmaya imza atmak üzere Cide’de harekete geçti. 
Kendilerine “Cide Çalışma Gurubu” diyen ekip 16-17 Kasım da Cide’de iki gün boyunca çalışmalar yürüterek toplantılar düzenledi. 
Geçtiğimiz günlerde Cide Belediyesi tarafından işletilmeye başlanan şehir hatları vapurunda düzenlenen toplantıya Vali Erdoğan Bektaş, Şenpazar Kaymakamı Tuğba Oğuz, Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir, Kastamonulu işadamları, Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hülagü Kaplan ve ekibi, STK başkanları katıldı. 
Toplantıda, Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hülagi Kaplan yaptığı sunumda, Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, geçtiğimiz aylarda Cide’de yaptığı atölye çalışmaları sırasında ortaya çıkan verileri ve analizleri paylaştı. Sunumda Türkiye’de daha önce hiç uygulanmamış olan “Eko Kent” projesinin hayata geçirilebileceği Cide’nin bu çalışma için uygun olduğu vurgulandı. Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hülagü Kaplan, Cide’nin ayrıca Citta Slow (Sakin Şehir) için başvurarak, aynı anda iki çalışmanın bir arada yürütülebileceğini ifade etti. 
VALİ BEKTAŞ: GEREKLİ DESTEĞİ VERECEĞİZ
Vali Erdoğan Bektaş, “Cide’de yapılan bu toplantı İstanbul’dan gelen işadamlarımızın kafasında yapılabileceklerle ilgili muhakkak bir şema ve yeni fikirler oluşturdu. Bu anlamda projenin hayata geçirilebileceğini düşünüyorum. İşadamlarımız hedefledikleri projeleri bize sunduklarında elimizden gelen desteği muhakkak vereceğiz” dedi.
Cide Çalışma Gurubu Başkanı Mihri Cihan Tuzcuoğlu, “Bu toplantıdan önce tarım, turizm gibi alanlarda yatırım yapalım diye düşünürken toplantı içinde bu işin bildiğimizden çok daha öte bir noktası olduğunu gördük. Fikirlerimiz daha da gelişerek olumlu yönde değişti. Bu toplantı ufkumuzu açtı ve düşüncelerimiz daha da büyüdü. Yenilenebilir enerji konusu, tarım ve turizm öne çıktı ve kafamızda yapmak istediğimiz projeler daha da netleşti. Bu alanlarda ilçede istihdamlar sağlayabiliriz. Müteşebbis olmak önemlidir” dedi. 
İki günlük programın ve toplantıların ardından Cide Çalışma Gurubu Başkanı Mihri Cihan Tuzcuoğlu, yaptığı açıklamada, “İki günlük bir program için İstanbul’da ikamet eden Cide Çalışma Ekibimizle birlikte Cide’ye geldik. Sayın Kastamonu Valimiz, Kaymakamımız Belediye Başkanımız, sivil toplum örgütlerinin çok değerli temsilcileri ve Cideli işadamları, gurubumuzla birlikte Gazi Üniversitesi’nin yapmış olduğu çok geniş kapsamlı bir projeyi dinleme ve anlama imkanımız oldu” dedi.
“CİDE DÜNYA ÇAPINDA BİR MARKA, ÇOK BAKİR VE DEĞERLİ BİR İLÇE”
Tuzcuoğlu açıklamalarına şöyle devam etti: “Bu gelişimizle anladık ki Cide dünya çapında bir marka. Cide bakir ve çok değerli bir ilçe. Bu ilçenin tanıtılması daha da değer kazanması bir takım projelerin hayata geçebilmesi için bizlere çok büyük görevler düşmekte. Bu bağlamda her şey hazırlanmış, altyapısı hazır. Çok değerli projeler var ortada. Biz Cide çalışma gurubu olarak bu projeleri hayata geçirme noktasında bu misyonu üstleniyoruz.”
Nurcan Şahin/Cide

Açıksöz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder