9 Eylül 2013 Pazartesi

KSK’yı yaşatma işi yine onlara düştü




Bölünmeler yaşayan Kastamonuspor yönetimi içerisinde yer alıp da, görevi sürdürmeye talip olanlar ve kulübün önünün açılmasını isteyenler, şartları kabul görmesine karşın bu kararlarından vazgeçince, yaşanmakta olan kriz ikiye katlandı.
Yönetimin İstanbul kanadını oluşturan isimlerden Nusret Demir, Bayram Al, Ali Güler ve İbrahim Toprak’ın 31 Ağustos’ta yapılması planlanan gece öncesinde istifa ettiklerini açıklamalarının ardından başlayan sorunlar Kastamonuspor’u ligin başlamasına 16 gün kala uçurumun kenarına itti.
Bu dört ismin daha sonra resmi olarak istifa etmediklerini belirtmeleri ve yönetimin Kastamonu kanadındaki isimlerden Enes Akdere, Yerda Artuğ ve Candost Delikanlıoğlu ile birlikte Levent Özbek ve Satılmış Ayar’ın istifalarını istemesi, kulübün olağanüstü genel kurula götürülmesi talebi, kulübü lig arifesinde çıkmaza soktu.
Tüm bu tartışmalar yaşanırken, Satılmış Ayar, Levent Özbek, Veli İdgü, Mustafa Mehmetoğlu, Cahit Aşıkoğlu ve Hüseyin Karadeniz cumartesi günü tesislerde bir araya geldi. Toplantıya diğer yöneticiler de davet edildi ancak katılım sağlanmadı.
Yönetimin İstanbul kanadındaki isim olan Nusret Demir ile telekonferans yöntemi ile görüşen yöneticiler, istifa edeceklerini ve olağanüstü kongre kararı alacaklarını iletti. Ancak Nusret Demir bu kez de şartlarına yenilerini ekledi.
Demir, önümüzdeki hafta için genel kurula gidilmesini ve Kastamonu’ya getireceği 5 yeni ismin üye yapılarak yönetime girmesinin sağlanmasını istedi.
Bu talebi, kulüp tüzüğünün her Mayıs ayında üye sayısının yalnızca yüzde 10’u kadar yeni üye yapılabileceğini öngörmesi ve son kongrede kulübe 17 yeni ismin üye yapılmış olması nedeniyle boşa çıkan Nusret Demir, son bir haftadır ortak hareket ettiği Enes Akdere, Yerda Artuğ ve Candost Delikanlıoğlu’nun da telefonlarına çıkmamasını gerekçe göstererek Kastamonuspor defterini kapattığını yöneticilere iletti.
Geçen hafta içerisinde başkanlık için ismi ön plana çıkan ve “Alacaklılar borçlarını silsin” şartıyla göreve gelebileceğini açıklayan Metro Turizm Kastamonu İşletmesi sahibi Enes Akdere’nin bu talebi imkansız olarak görüldü. Esnaf bazında kulüpten alacağı bulunanlar da bu talebe tepki gösterdi ve Akdere’nin başkanlık konusu başlamadan son buldu.
Takımı lige girememe tehlikesi içinde bırakmamak için istifayı, ayrıca kulübü olağanüstü genel kurula götürmeyi kabul etmelerine karşın özellikle İstanbul kanadındaki yöneticilerin şartlarına yenilerini ekleyip sorunu çözümsüzlüğe itmelerine tepki gösteren Levent Özbek, Satılmış Ayar, Hüseyin Karadeniz, Mustafa Mehmetoğlu, Cahit Aşıkoğlu, Veli İdgü ve Mesut Demirel’den oluşan yöneticiler çareyi kendi aralarından yeni başkanını seçmede ve takım oluşturmak için gerekli 100 bin TL’nin temini noktasında çalışma başlatmakta buldu.
Yapılan oylama sonucunda Kastamonuspor altyapı sorumlusu olarak görev yapan Dr. Veli İdgü başkanlığa seçildi.
Enes Akdere, Yerda Artuğ ve Candost Delikanlıoğlu’nun katılmadığı toplantıda yönetimin işlevselliğini kaybettiği fikrinde birleşen 7 yönetici takım oluşturmak için gerekli kaynağı bulup, takımı lige soktuktan sonra kongreye gidilmesi kararı aldı.
Hemen olağanüstü Genel Kurul kararı alınması halinde 25 Eylül’den önce kongre yapamayacak olan Kastamonuspor’un yönetiminde bugüne kadar Ayhan Kırık, Nusret Demir, Bayram Al, İbrahim Toprak ve Ali Güler olmak üzere beş isim istifa etti.
Yönetimin düşmesi için 6 yönetim kurulu üyesinin daha istifa etmesi ve 11 istifaya ulaşılması gerekiyor. Gelinen noktada mevcut yöneticilerle uyuşmazlık içinde olan Enes Akdere, Yerda Artuğ ve Candost Delikanlıoğlu’nun da istifalarını açıklamaları bekleniyor.
Bu üç ismin de istifa etmesi durumunda mevcut yönetimin görevini sürdürebilmesi, yönetim kurulu yedek üye listesinden asil üyeliğe çıkacak isimlere bağlı olacak.

Kastamonu Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder