9 Eylül 2013 Pazartesi

KSK’da idgü dönemi

KSK’da idgü dönemi

Kulübü yaşatmak için çabalayan yöneticiler hastayı doktorun iyileştireceğini kararlaştırdı. 

 

KSK’da idgü dönemi 

 

Kastamonuspor’da kulübü yaşatmak için çırpınan 7 yönetici (Levent Özbek, Satılmış Ayar, Dr.Veli İdgü, Mustafa Mehmetoğlu, Hüseyin Karadeniz, Cahit Aşıkoğlu  ve Mesut Demirel), Cumartesi günü İsmail Dikmenli Tesisleri’nde toplandı. İstanbul kanadı ve Enes Akdere’nin kulübü almaktan vazgeçmesinin ardından yöneticiler hastayı doktorun iyileştireceğine karar kılarak Alt Yapı Sorumlusu Dr. Veli İdgü’ye Başkanlık görevini verdi. 

2013-2014 sezonunda maddi sıkıntıların baş göstermesiyle yönetimsel olarak büyük problemlerle karşı karşıya kalan ve kapanma noktasına gelen Kastamonuspor’da 7 yönetici Cumartesi günü İsmail Dikmenli Tesisleri’nde basın mensuplarıyla biraraya gelerek çıkış aradı! Hastanın komaya girdiğini gören 7 yönetici (Levent Özbek, Satılmış Ayar, Dr.Veli İdgü, Mustafa Mehmetoğlu, Hüseyin Karadeniz, Cahit Aşıkoğlu  ve Mesut Demirel), İstanbul kanadından Nusret Demir, Kastamonu’dan ise Enes Akdere’nin kulübü almak istememesinin ardından başkanlık koltuğunu Dr. Veli İdgü’ye teslim etti. 
Hastayı iyileştirme görevini alan İdgü, ilk hedefin kulübü lige çıkartmak olduğunu söyledi. 
Cumartesi günü İsmail Dikmenli Tesesleri’nde ise şunlar yaşandı:
-ENES AKDERE OLMADI
Başkanlık için adı geçen isimlerden olan Enes Akdere’nin “alacaklılar borçlarını silsin” şartının sadece yönetim içinde değil kulüpten alacağı olan esnaf bazında da kabul görmemesi Enes Akdere’nin başkanlık olasılığını başlamadan noktaladı. 
-DEMİR’DEN YENİ İSTEKLER
Başkan olması muhtemel bir diğer isim Nusret Demir’se Cumartesi günü şartlarına yenilerini ekledi. Nusret Demir kulübün olağanüstü genel kurula önümüzdeki hafta götürülmesini ve Kastamonu’ya getireceği beş yeni ismin kulübe üye yapılarak yönetime girmesinin sağlanmasını istedi. Kulüp tüzüğünün her Mayıs ayında kulüp üye sayısının yüzde 10’u kadar kulübe yeni üye yapılabileceğini ön görmesi ve son kongrede kulübe aralarında kendilerinin de bulunduğu 17 yeni ismin üye yapılması nedeniyle talebi tüzük engeline takılan Nusret Demir, son bir haftadır ortak hareket ettiği Enes Akdere, Yerda Artuğ ve Candost Delikanlıoğlu’nun da telefonlarına çıkmamasını gerekçe göstererek KSK defterini kapattığını mevcut yöneticilere iletti.
İSTANBUL’A ÇÖZÜMSÜZLÜK TEPKİSİ
Enes Akdere ve Nusret Demir’le yapılan ve sürdürülen görüşmelerin tıkanması nedeniyle tüm yük omuzlarında kalan Levent Özbek, Satılmış Ayar, Hüseyin Karadeniz, Mustafa Mehmetoğlu, Cahit Aşıkoğlu ve Veli İdgü Cumartesi günü İsmail Dikmenli Spor Tesisi’nde bir araya geldi. 
Takımı lige başlayamama tehlikesiyle karşı karşıya bırakmamak için istifalarını vermeyi ayrıca kulübü olağanüstü genel kurula götürmeyi kabul etmelerine rağmen özellikle İstanbul kanadındaki yöneticilerin şartlarına yenilerini ekleyip sorunu çözümsüzlüğe itmelerine tepki gösteren 7 yöneticinin KSK’nın geleceğini masaya yatırdıkları toplantıya yerel basın mensupları da katıldı. İstanbul kanadının telekonferans sistemiyle düşüncelerini aktardığı 6.5 saat süren toplantı sonunda Levent Özbek, Satılmış Ayar, Hüseyin Karadeniz, Mustafa Mehmetoğlu, Cahit Aşıkoğlu, Veli İdgü ve Mesut Demirel’den oluşan grup çareyi yeni başkanını seçmekte ve takım oluşturmak için gerekli 100 bin TL’nin temini noktasında çalışma başlatmakta buldu.
TOPLAMDA 5 İSTİFA OLDU
Olağanüstü Genel Kurul kararı alınması halinde dernekler yasasına göre 25 Eylül’den önce kongre yapamayacak ve ilk maçını 22 Eylül’de oynayacak olan Kastamonuspor’da bugüne kadar 5 yönetim kurulu üyesi istifa etti. KSK’nın yönetiminden bugüne kadar Ayhan Kırık, Nusret Demir, Bayram Al, İbrahim Toprak ve Ali Güler ayrıldı. KSK’da yönetimin düşmesi için 6 yönetim kurulu üyesinin daha istifa etmesi ve 11 istifaya ulaşılması gerekiyor. 
AKDERE, DELİKANLIOĞLU VE ARTUĞ’UN DA İSTİFALARI BEKLENİYOR
Gelinen noktada mevcut yöneticilerle uyuşmazlık içinde olan Enes Akdere, Yerda Artuğ ve Candost Delikanlıoğlu’nun da istifalarını açıklamaları bekleniyor. Bu üç ismin de istifa etmesi durumunda mevcut yönetimin görevini sürdürebilmesi yönetim kurulu yedek üye listesinden asil üyeliğe çıkacak isimlere bağlı olacak.

 Açıksöz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder