5 Eylül 2013 Perşembe

Kastamonu rakipsiz

Kastamonu rakipsiz

Bu yıl 3’ncüsü düzenlenecek olan Kastamonu Ahşap Fuarı çalışmalarını inceleyen Vali Erdoğan Bektaş, ahşapta artık raconu Kastamonu’nun keseceğini söyledi.

 Kastamonu rakipsiz  

 

 

5-8 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Ahşap Fuarı hakkında önemli açıklamalar yapan Vali Erdoğan Bektaş, “Ahşapta raconu Kastamonu kesecek” dedi.

Ahşap Fuarı’nın Kuzeykent’te bulunan alanını gezen Vali Erdoğan Bektaş, ahşapta artık profesyonel marka firmaların ilgisini çekmeyi başardıklarını ifade ederek, “Bu işi yapan arkadaşlarımız bir iki firmayla iş yapmaya başladılar. Mudo ve Çilekle diyalogumuz var. Avrupa Birliği projemiz var, değerlendirme aşamasında. Onunla ilgili haber bekliyoruz. Yani ahşapta raconu Kastamonu kesecek” dedi.
Bu sene 5-8 Eylül tarihleri arasında 3’üncüsü gerçekleştirilecek Ahşap Fuarı için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Kuzeykent Kapalı Pazar yerinde yapılacak olan fuarda firmalar yerlerini hazırlıyor. Vali Erdoğan Bektaş dün fuar alanına giderek incelemelere bulunurken, fuar koordinatörleri olan Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş ve Sinan Çelebican’dan bilgi aldı. 
BOŞ STANT YOK
Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, kurmuş oldukları stantlarda yer olarak boşluk kalmadığını belirtti. Çalışmalar hakkında da bilgi veren Ateş, “Tosya bu sene atak yaptı. Bir sokak tamamen doldu” dedi.
40 BİN ZİYARETÇİ HEDEFLENİYOR
Ateş, firmaların geçen seneye oranla daha fazla ilgi gösterdiğine dikkat çekerken, bu senenin de başarılı geçeceğini, 40 bin ziyaretçi beklediklerini belirtti. 
3.’sünü düzenledikleri Ahşap Fuarı için her sene katılımcı kalitesinin arttığına dikkat çeken Ömer Faruk Ateş, fuarın daha profesyonel hale geldiğini vurguladı. Ateş, “Bu sene iki firma özellikle kendi istekleri ile arayıp fuara katılmak istediklerini söylediler. Eskiden biz arayıp katılın diyorduk. Ama artık aranmaya başladık” ifadelerini kullandı. 
MİLLİ PİYANGO BİLETLERİNDE REKLAMIMIZ YAPILIYOR
3. Ahşap Fuarı etkinliği tanıtımının bu sene Milli Piyango biletlerinde yer almasının kendileri açısından çok büyük reklam olduğunu dile getiren Vali Yardımcısı Ateş, “Bütün Türkiye de şu anda reklamımız yapılıyor. Milyonlar verip de yapamayacağımız reklamı biletle yapmış olduk” şeklinde konuştu. 
Fuar alanını gezen ve gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Erdoğan Bektaş ise, “Ahşap Fuarı için yeni bir fuar alanı olmayacak. 10 sene buradayız. Herkes kendini ona göre hazırlasın. Fuar yapmak demek fuar alanı yapmak demek değil. Çok fuar alanları gördüm. Fuar yapamıyorlar. 3 senedir biz işin içindeyiz. İşe başlarken dikkat ettiklerimiz başkaydı, geçen sene yaşadığımız tereddütler başkaydı, bu sene daha başka. İşin şekli her geçen gün değişiyor. Doğrusu pek bir şey görmedik ama firmalar hazırlanıyor. İnşallah o gün geldiğinde hazırlıklarını tamamlamış olacaklar ve olan biteni daha iyi görmüş olacağız. Fakat gerçekten duygularımız, heyecanımız iyi yönde gelişiyor. Doğrusu zaman zaman moralimizin de bozulduğu anlar oluyor. Bizi üzen laflar duyuyoruz. Ama genel gidişin olumlu olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.
“KASTAMONU’YU RAKİPSİZ GÖRÜYORUM”
“Önceleri biz insanların ayağına gidiyorduk onları zorluyorduk. Şimdi firmalar bizi zorlamaya başladı” diyen Vali Bektaş, şunları söyledi: “Artık hiç kimse böyle bir fuardan vazgeçmeyi göze alamaz. Herkes gelişerek devam etmesini istiyor. Bu konuda genel bir kabul var. Şehrin görünmeyen ahşap potansiyeli fuarda bir miktar görünür hale geliyor. Bizler görevimizi yapacağız, firmalarımız kendilerini geliştirecekler. İlginç, orijinal ürünlerle tüketicinin karşısına çıkacaklar. Kastamonu’nun ahşap varlığı daha çok görünecek. Bu konuda Kastamonu’yu rakipsiz görüyorum. 
“AHŞABI ARAYAN KASTAMONU’YA GELECEK”
Artık profesyonel marka firmaların ilgisini çekmeyi başardık. Bu işi yapan arkadaşlarımız bir iki firmayla iş yapmaya başladılar. Mudo ve Çilekle diyalogumuz var. Avrupa Birliği projemiz var, değerlendirme aşamasında. Onunla ilgili haber bekliyoruz. Yani ahşapta raconu Kastamonu kesecek. Kastamonu ahşapla anılır hale gelecek. Bu konuda bir ikinci rakibimizde olmayacak. Bana bu fuarı keşke İstanbul’da, Ankara’da yapsanız diyorlar. Şiddetle karşı çıkıyorum. Çünkü bu fuar Kastamonu’da olacak. Ahşap meraklısı, ahşap heveslisi, ahşabı arayan Kastamonu’ya gelecek ve aradığını Kastamonu’da bulacak. Hedefimiz budur. Biz burada bir maya tutturmaya çalışıyoruz. Bu maya ancak böyle tutar. Israrla, inatla çizdiğiniz yolda yürümeniz gerekir. Tereddütlere, sıkıntılara, moral bozuculara rağmen yolunuza ısrarla devam etmeniz gerekir. Umarız Kastamonu’da bu yola ısrarla devam eder. Ahşap Fuarı Kastamonu’da olmaya devam edecek. Ahşabın adresi Kastamonu olacak. Ahşapta racon, moda, piyasa eğilimleri, trendler Kastamonu’da doğacak, buradan çevreye yayılacak. Bu fuar alanı bize 10 sene yeter. 
“İÇİŞLERİ BAKANI MUAMMER GÜLER PROGRAMI UYGUNSA GELECEK”
İçişleri Bakanı Muammer Güler çok önemli bir aksilik olmazsa geleceğini söyledi. Onun dışında birçok kişiyi çağırdık. Önemli olan devlet erkanı değil, sektör temsilcilerinin buraya gelmesidir. Rıfat Hisarcıklıoğlu daha sonra geleceğini söyledi. 
“HER ŞEY AHŞAPTAN OLSUN”
Bütün dünya ahşaba doğala doğru gidiyor. Ahşap bu konuda en önemli malzemedir. Bütün ortak kullanım alanlarındaki araçların ahşaptan olmasını istiyorum. Nasrullah Meydanı, Kale etekleri ve vilayet çevresindeki işyerlerinin ahşap tabelalarla mevcut tabelalarını değiştirmelerini istiyorum. Belediyemizde istiyor. Bu konuda onlarında çalışmaları var. Bu fuarda belediyemizin altyapısını hazırladığı Hanımeller Pazarını da 7 Eylül itibariyle açacağız. Bayanların ürettikleri ürünleri pazarlamalarına imkan sağlayacak bir pazar kurulacak. Hanımeller Pazarında fabrikasyon, plastik ve ithal ürün olmayacak.”
ÖZKAN TOKMAKOĞLU

 Açıksöz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder