23 Temmuz 2013 Salı

Kastamonu Entegre yine 'en' oldu

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasının 2012 yılı sonuçlarını açıkladı. Bir önceki yıla göre 10 sıra yükselerek 42. sırada yer alan Kastamonu Entegre, bu başarısı ile orman ürünleri sektöründe zirvede yer aldı.



Kastamonu

ISO’nun üretimden net satışları baz alarak 2012 verilerine göre hazırladığı listede 1.1 milyar dolarlık cirosu ile Türkiye pazarında lider konumda olanKastamonu Entegre 42. sırada yer aldı. 

Dünya standartlarında modern entegre üretim tesisleriyle, en son teknoloji ve yeni ürünlere yaptığı yatırımlar ile sektöre yön veren Kastamonu Entegre, 2012 yılında 1.4 Milyar TL net satış rakamı elde ederek kendi sektöründe zirvede yer aldı.

Kastamonu Entegre Genel Müdürü Haluk Yıldız, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 


Türkiye’de sektörün 4-5 önemli oyuncusundan biri iken, sektöründe Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın 6. büyük ve Dünya’nın 12. büyük firması olduklarının altını çizdi. 

Büyümeyi kendi sektörlerine odaklanarak başardıklarını ve bunun hem zor hem de gurur verici olduğunu söyleyen Yıldız, doğru yatırım ve inovasyonun cirolarının yükselmesindeki en önemli etkenlerin başında geldiğini söyledi.

Yıldız, Kastamonu Entegre olarak son 10 yıldır, kesintisiz olarak çift haneli büyüyoruz. Elde ettiğimiz başarı şirketimizin doğru strateji ve hedefler doğrultusunda ilerlemesinin sonuçlarıdır” dedi. 

Kastamonu Entegre olarak hedeflerinin Türkiye dışındaki pazarlarda pazar payını artırmak olduğunu belirten Yıldız, bu başarıyı sürdürerek kendi sektöründe Türkiye’nin global şirketlerinden biri olmak için yatırımlarına devam ettiklerini ifade etti.

Kastamonu Entegre Hakkında:
 

Kastamonu Entegre’nin, kurulduğu 1969 yılından günümüze kadar devam eden yatırımları ile, Gebze ve Kastamonu’da ikişer, BalıkesirSamsun, Tarsus, Adana’da da birer üretim tesisi olmak üzere yurtiçinde 8, Romanya’da 2, Bulgaristan, Bosna Hersek’de birer olmak üzere, 9 lokasyonda toplam 12 fabrikası bulunmaktadır. 

Dünya standartlarında modern entegre üretim tesisleriyle, en son teknoloji ve yeni ürünlere yaptığı yatırımlar, 2012 yılında iştirakleriyle birlikte konsolide olarak gerçekleştirdiği 1.1 milyar dolarlık cirosu ile Kastamonu Entegre, Türkiye pazarında lider konumundadır. 

Kastamonu Entegre 3.6 milyon m3 toplam panel üretim kapasitesi (MDF + Yonga levha) ile, Avrupa’nın 6. büyük ağaç bazlı panel üreticisidir. Dünyada ise 10. büyüktür. 

Kastamonu Entegre, Türkiye panel pazarında, ürün gruplarına göre ortalama %35 pazar payına sahiptir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder