27 Temmuz 2013 Cumartesi

İnebolu'daki festivale gelecek sanatçılar açıklandı

İnebolu Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası İnebolu Heyamola Deniz Şenlikleri Kültür ve Sanat Festivalinde adeta yıldız yağmuru yağacak.



KASTAMONU (İHA) - Vedat Yunus İkizoğlu

İnebolu Belediyesi tarafından 4. Uluslararasıİnebolu Heyamola Deniz Şenlikleri Kültür ve Sanat Festivalinin çalışmaları tüm hızıyla sürdürülüyor.

Festivalin mübarek Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle ileri bir tarihe alınarak Atatürk’ünİnebolu’ya gelişinde “Bu Serpuşun İsmi Şapkadır”diyerek Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın ilk nutkunu söylediği ve bu yıl 88. yıldönümü etkinlikleri ile birleştirilerek 23-24-25 Ağustos 2013 tarihlerinde birlikte kutlanacak.

Her yıl birbirinden ünlü sanatçıları İnebolulularla buluşturan İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, bu yıl festivalde etkinliğe katılacak sanatçıların seçimi hususunda halkın desteğine başvurmak üzere sosyal paylaşım sitesi facebook sayfasında anket düzenleneyerek hangi sanatçıların getirileceği belirlendi.

23-25 Ağustos 2013 tarihleri arasında 4. Uluslararası İnebolu Heyamola Deniz Şenlikleri Kültür ve Sanat Festivali ile Atatürk’ün İnebolu’ya Gelişleri, Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın ilk Nutkunu Söyleyişlerinin 88. Yıldönümü kutlamalarında İnebolu Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek konseri ünlü sunucu İpek Tanrıyar’in sunacağını belirten Başkan Uzuner, Türkiye’nin birbirinden ünlü sanatçıları Hande Yener, İsmail YK, Şevval Sam, Mustafa Yıldızdoğan ile yöresel sanatçılarkonserde yer alacağını söyledi.

İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, “Göreve başladığım zamandan itibaren, yıllardır unutulmuş unutturulmuş Deniz Şenliklerini yeniden özlemle “Uluslararası Heyamola Deniz Şenlikleri Kültür ve Sanat Festivali” çerçevesinde denizdeki şenlikleri yarışlar, gösteriler, yağlı direk, sergiler, yamaç paraşütü, uluslararası halk dansları toplulukları, konserler vb. etkinliklerle gerçekleştirdik. Her yıl birbirinden ünlü Kıraç, Bengü, Gülben Ergen, Mustafa Ceceli, Grup 84, Yeni Türkü gibi sanatçıları festivalde sahne aldırarak, İnebolulu hemşehrilerimiz ve misafirlerimiz ile buluşturduk” dedi.

3 yıldır Temmuz ayı içerisinde düzenledikleri festivalin bu yıl mübarek Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle ileri bir tarihe aldıklarını ifade eden Başkan Uzuner, 

“Bu yüzden festivali, “Atatürk’ün İnebolu’ya Gelişleri ve ‘Bu Serpuşun İsmi Şapkadır’ diyerek Şapka ve Kıyafet İnkılabının ilk nutkunu söyleyişlerinin 88. Yıldönümü etkinlikleri ile birleştirerek, İnebolu Şapka ve Kıyafet İnkılabının 88. Yıldönümünü 23-24-25 Ağustos 2013 tarihlerinde festival coşkusu içerisinde kutlanmasını hedeflemekteyiz.

İnebolu Belediyesi olarak, sanatçı seçimi hususunda facebook sayfamızdan halkımızın desteğine başvurduk. İstedik ki halkımız İnebolu’da hangi sanatçıyı görmek istiyorsa, o sanatçılarla halkımızı buluşturalım. Çünkü halkımızın tercihi bizler için her zaman çok önemlidir” diye konuştu.

Bu yıl düzenlenecek olan festivalde ünlü sanatçılar Hande Yener, İsmail YK, Şevval Sam, Mustafa Yıldızdoğan ve yöresel sanatçıların sahne alacağını aktaran Uzuner, şöyle konuştu: “Bu sanatçılarımız birbirinden güzel şarkılarını İnebolulular için seslendirecek. Tüm hemşehrilerimizi ve misafirlerimizi 23-25 Ağustos tarihleri arasında İnebolu’ya festivale bekliyoruz”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder